A dori un copil

A dori un copil și a realiza această idee, de a-l duce în pântece sunt două etape care te pregătesc, într-o manieră diferită.

Prima sarcină o poate face pe viitoarea mamă să se gândească la propria mamă, la unele gesturi față de ea.

Drumul spre maternitate nu înseamnă oare să te simți într-un anumit sens ,,autorizată” de propria mamă, să furi un rol care până atunci era al acesteia?

Dorința de a avea un copil

Odată ce se naște dorința, femeia dă un chip real bebelușului, făcându-l să existe înainte chiar de a fi practic conceput.

Ea creează un copil ideal și perfect. În imaginația sa, îi conferă toate calitățile: ,,fiica mea va fi o balerină excepțională”, ,,băiatul meu va fi un avocat cunoscut”. Această imagine mentală constituie baza pe care se va construi iubirea și grija pentru viitorul copil.

Relația care se dezvoltă începând de la naștere și care era prezentă în momentul conceperii va crea o legătură reciprocă.

A dori sau a vrea

În zilele noastre, femeile au tendința de a-și programa în mare măsură ,,maternitatea”.

,,Un copil, imediat, atunci când vreau!” se confruntă deseori cu realitatea. Copilul poate sosi atunci când nimeni nu se așteptă sau cu alte cuvinte nimeni nu stăpânește atitudinea naturii și puterea lui Dumnezeu.

Maternitatea sau creșterea unui copil?

Dorința de a fi însărcinată nu coincide întotdeauna cu dorința de a avea și crește un copil. În unele cazuri este mai mult vorba despre o dorință fizică de a se simți femeie și de a apărea altfel decât dorința de a deveni mamă.

O femeie își poate dori să își vadă burta rotunjindu-se fără a-și dori cu adevărat să nască copilul pe care îl poartă. Dorința de a avea un copil poate fi o provocare plină de dorințe diverse și profunde, care uneori, nu au nimic de a face cu dorința de a deveni mamă și de a crește un copil. Aceasta poate fi o metodă de a satisface dorința de continuitate a familiei sau de a avea impresia că prin sarcină îți plătești o datorie morală față de părinți.

Însă, oricare ar fi alegerile și motivațiile tale, vei începe un nou început, un nou drum, imediat ce rămâi însărcinată.

Vei avea la dispoziție o perioadă de nouă luni pentru a te pregăti de noul drum, acela de a deveni mamă.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s