Tatăl și copilul

Majoritatea bărbaților se gândesc că vor deveni într-o zi tați, deseori atunci când femeia iubită le-o cere. Această dorință, la început destul de neclară, devine mai puternică și se constituie într-un proiect de viață. Dar această schemă nu este sistematică, din contră. În fapt ca și la femei, dorința de a avea un copil, la bărbat, îmbracă diferite forme, având unele lucruri clar asumate, iar unele ambigue.

Importanța ideilor primite

Multe persoane asociază dragostea pentru celalalt cu dorința de a avea un copil. Totuși, căsătoriile ,,programate” de familie demonstrează că poate fi realizată o familie fără dragoste; în acest caz obiectivul fiind unul de a perpetua un nume sau o avere… Reciproc, anumite cupluri nu își doresc un copil, dar partenerii se iubesc intens unul pe celalalt. Aceste două tipuri de atitudine nu corespund standardelor actuale, dar rămân posibile.

O dorință dintotdeauna

Pentru unii bărbați, dorința de a avea un copil are forța unui lucru evident. Paternitatea face parte dintr-un proiect de viață. Această manieră de a privi lucrurile este uneori prezentă în mod precoce din copilărie, și nu se atenuează odată cu trecerea anilor.

Dacă îi întrebi pe acești bărbați de ce anume este legată dorința lor de a avea un copil, unii răspund că este nevoie de a transmite, de a se ,,prelungi” într-o altă ființă, de a lăsa o urmă a trecerii lor. Alții afirmă că ei concep paternitatea aproape ca pe o datorie, ca pe o necesitate asociată masculinității lor, și că intenționează să își joace cât mai bine acest rol pe durata vieții.

În general, dorința masculină de a avea un copil include elemente constructive în proporții variabile, într-o manieră mai mult sau mai puțin conștientă.

O dorință inițială destul de clară

În majoritatea cazurilor, în societățile cele mai bogate, femeia este cea de la care pornește dorința de  a avea un copil.

Dorința de a întemeia o familie se naște deseori dintr-o relație amoroasă și apare atunci când partenera formulează clar întrebarea.

Numeroși bărbați sunt suficient de puși în valoare de viața lor profesională pentru ca nevoia paternității să treacă pe planul doi.

Este nevoie de timp pentru a fi pregătit

Poate că într-o primă perioadă dacă barbatul nu este pregătit va opune acestei dorințe diferite argumentate.

Mai concret, când ideea își va croi drum, barbatul se va îngrijora de situația economică a cuplului și va evoca tot confortul, la modul ideal, pe care ar vrea să i-l ofere copilului, implicit mamei.

Fără îndoială, bărbatul va avea nevoie de ceva timp pentru ca ideea de tată să se maturizeze. Va trebui să își asume acest proiect, pentru a deveni într-adevăr al său.

Bebelușul, o realitate palpabilă

Se întâmplă ca la naștere sau puțin mai devreme, bărbatul să aibă brusc dorința de a deveni tată cât mai curând. Acum este pregătit să facă față situației trecând peste reflecția și teama anterioară a ceea ce l-a dus la maturizare.

Pașii parcurși de la dorință la proiect rămân întotdeauna un proiect pe care fiecare bărbat îi va parcurge în ritmul său.

 

Reclame

2 gânduri despre ”Tatăl și copilul

 1. mihailxmihai zice:

  Mai basic: masculul când simte miros dă… uită de toate alea și-apoi, dacă iese cu ochi, fuge rupând pământul lăsând femela neconsolată și cu plodul în brațe. Dar, căci mai există și un dar, îndeobște pre când hormonii se mai veștejesc, se întâmplă și reversul medaliei: tu l-ai făcut, tu să-l crești!
  Și-atunci, nefericitul pune de-un cuib, care vine la pachet cu datorii prin bănci, și cum investiția devine din ce în ce mai mare, mai emite și el câte-o pretenție, dar doar atunci când are liber de la femela alfa:
  – La câți bani am băgat în curul tău ai putea să aduci și tu, măcar un cinci, în casă.
  – Stai liniștit babacu, vin pe puțin douăzeci și să stai la tine în hogeac ca să nu se jeneze poporu’!
  …………

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s