Cum să fii în formă și să te simți frumoasă

Așteptând un bebeluș, dar devenind tot mai frumoasă

Femeia însărcinată, este deseori luminoasă și radioasă, dar uneori, oboseala i se citește pe față, trăsăturile se alungesc iar pielea este fragilă. Kilogramele suplimentare sunt deseori greu de dus…

Tenul

Masca-naturala-pentru-gravide

În timpul sarcinii pielea se înfrumusețează. Este mai fină, mai transparentă. Estrogenii au proprietatea de a dilata ansamblul rețelei sanguine.

sistemul-circulator

Tenul reînvie și ia ușor o culoare rozalie care dă prospețime și strălucire. Bineînțeles, repausul și întreruperea fumatului și a consumului de alcool ( dacă este cazul ), respectarea unei bune igiene alimentare și fizice, ameliorează parcursul gravidității.

Hormonii usucă pielea. Dacă femeia are o piele uscată, trebuie să schimbe produsele de îngrijire a pielii și alimentația. Este recomandat pentru această uscăciune a pielii să nu se bea mai multă apă ( 2 litri pe zi ).

Comparație:

Glands_of_the_Endocrine_System_large

Pentru ca pielea să nu devină uscată, este recomandat ca femeia să  evite loțiunile tonice pe bază de alcool pentru a nu agresa pielea și să înlocuiască vechea rutină cu aplicarea unei creme hidratante dimineața și seara.

Feriți-vă de soare!

Petele de culoare maro de pe frunte, de pe obraji, de pe tâmple apar la prima apariție a soarelui. Este vorba despre ,,colasma” sau în termeni populari ,,masca gravidei” care afectează 70% dintre femeile gravide.

Pielea mată este cea mai afectată de aceste defecte de pigmentare, datorate, în timpul sarcinii, unei creșteri hormonale puternice care favorizează o accelerare a sintezei melaninei.

melasma-traitement-650x330

Firește, evitând expunerea la soare și aplicând constant o cremă cu factor de protecție mare se poate preveni acest fenomen.

Îngrijirea și hrănirea corpului

Într-adevăr, sarcina are unele semne mai puțin estetice la nivelul corpului în comparație cu fața. Toate acestea sunt normale și vor dispărea la câteva luni după naștere, atunci când femeia nu va fi sub influența schimbărilor hormonale.

Sunt recomandate produse de toaletă foarte blânde, săpunuri foarte grase, lapte hidratant, ulei de migdală dulce.

Vergeturile sunt și ele o treabă supărătoare, de care fiecare femeie s-ar lipsi cu plăcere! Aceste leziuni apar din cauza ruputurii fibrelor elastice ale pielii, întinderii prea puternice sau din cauza modificărilor hormonale.

Ele apar, în general la nivelul abdomenului, sânilor, coapselor și feselor. Unele femei sunt mai predispuse decât altele.

După naștere femeia va putea estompa semnele vizibile.

 

 

 

 

 

 

Reclame

Un gând despre ”Cum să fii în formă și să te simți frumoasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s